Yhdistys

Vesikoirat ry on vuonna 1994 perustettu yhdistys, josta tuli marraskuussa 2010 rotujärjestö. Vesikoirat ry edustaa espanjanvesikoiria ja portugalinvesikoiria Suomen Kennelliitossa ainoana yhdistyksenä Suomessa. Yhdistyksen tarkoituksena on jakaa tietoja ja luoda harrastustoimintaa espanjan- ja portugalinvesikoiraharrastajille, ohjata rotujen jalostustoimintaa.

Vesikoirat ry on Suomen Kennelliiton, Suomen Palveluskoiraliiton, Suomen agilityliiton ja Suomen koirankasvattajat ry:n jäsen.

Yhdistyksen jäsen saa Vesikoiramme-lehden neljä kertaa vuodessa. Vesikoirat ry järjestää tapahtumia ja koulutuksia eri puolilla Suomea. Osa tapahtumista on vain jäsenille ja maksullisissa tapahtumissa osallistumismaksu on yhdistyksen jäsenille muita edullisempi.