Myös tänä vuonna Vesikoirat ry. hakee riveihinsä edustusjoukkueita Tokon SM-joukkuekilpailuun. SM-koe pidetään 5.-6.7.2014 Porissa. Viikonlopun aikana kilpaillaan joukkuemestaruudesta lauantaina 5.7.2014 ja yksilömestaruudesta sunnuntaina 6.7.2014.

Joukkue koostuu kolmesta alokas- tai avoimenluokan (ALO tai AVO) ja kahdesta voittaja- tai erikoisvoittajaluokan (VOI tai EVL) koirasta. Myös suoraan varakoiraksi voi hakea eli haemme yhtä varakoiraa alokas- tai avoimeen luokkaan ja yhtä varakoiraa voittaja- tai erikoisvoittajaluokkaan per joukkue.

Henkilökohtaisen SM-kilpailun karsintaan ja joukkuekilpailun erikoisvoittajaluokkaan saa osallistua korkeintaan 100 koirakkoa. EVL:ään osallistuvalla koiralla on oltava luokasta I tulos. Mikäli osallistujia joudutaan EVL-luokkaan karsimaan, käytetään osallistujavalinnoissa seuraavia kriteerejä, seuraavassa järjestyksessä:

  1. Koira on sijoittunut edellisen vuoden SM:ssä kolmen parhaan joukkoon.
  2. Koira on TVA tai sillä on TK4 (koira on saavuttanut vähintään kolme EVL I-tulosta) ja yksi I tulos on saavutettu edellisen vuoden 1.8. jälkeen.
  3. Koiralla on I tulos edellisen vuoden 1.8. jälkeen ja tulos on saavutettu ennen SM-kokeen ilmoittautumisajan umpeutumista.
  4. Mikäli edellisten kohtien täyttäviä koiria on yli sata, laitetaan kohdan 3 perusteella osallistumaan oikeutetut koirat paremmuusjärjestykseen edellisen vuoden 1.8. jälkeen saatujen kolmen parhaan tuloksen keskiarvon perusteella. Tulokset on oltava vähintään kahdelta eri tuomarilta.

Koiran ohjaajan eli joukkueen jäsenen on oltava Vesikoirat ry:n jäsen. Koiran pitää olla rodultaan espanjan- tai portugalinvesikoira.

Yhdistys maksaa joukkueiden osallistumismaksut. Suunnitteilla on joko joukkue- tai yksilövalmennusta. Matka-/ majoituskustannuksista joukkueen jäsenet vastaavat itse.

Osallistumisoikeuteen on tullut muutoksia:

Erikoisvoittajaluokkaan saavat osallistua koirat, jotka ovat saavuttaneet ensimmäisen palkinnon ylimmässä luokassa. Tulos tulee olla saavutettu ennen SM-kokeen ilmoittautumisajan umpeutumista.

Voittajaluokkaan osallistuvalla koiralla pitää olla: Vähintään yksi voittajaluokan I-tulos tai avoimen luokan koulutustunnus (TK2 =kolme avoimen luokan I tulosta).

Avoimeen luokkaan osallistuvalla koiralla pitää olla: Vähintään yksi avoimen luokan I-tulos tai alokasluokan koulutustunnus (TK1 = kolme avoimen luokan I tulosta).

Alokasluokkaan osallistuvalla koiralla pitää olla yksi alokasluokan I-tulos.

Lisäksi: Osallistumisoikeus on puhdasrotuisilla, Suomen Kennelliiton rekisterissä olevilla koirilla ja kaikilla Suomen Kennelliiton jäsenyhdistyksen koirilla. Juoksuaikaisella nartulla on osallistumisoikeus erikoisvoittajaluokassa (EVL). Juoksuaikainen narttu suorittaa kaikki liikkeet viimeisenä.

Hakemukset joukkueeseen tulee lähettää sähköpostilla 11.5.2014 mennessä osoitteeseen emmi.lohva @ vesikoirat.fi (poista välit @-merkin molemmilta puolilta). Hakemuksessa tulee olla seuraavat tiedot:

  • Koiran virallinen nimi ja kutsumanimi
  • Koiran rekisterinumero
  • Omistajan ja ohjaajan nimi sekä yhteystiedot
  • Luokka johon koirakko hakee
  • Haetaanko varsinaiseen joukkueeseen vai varakoirakoksi

Lisätietoja saat Emmi Lohvalta puhelinnumerosta 0400-894087 tai sähköpostilla emmi.lohva (at) vesikoirat.fi