Vesikoirat ry järjestää portugalinvesikoiraharrastajille rodunomaisen vesityökoetuomarin kurssin Jyväskylän Korpilahdella 3.-5.7.2015. Koulutuspaikkana toimii Surkeejärven matkailutila. Kurssin kouluttajana toimii vesityökoetuomari Silvino Macau Portugalista.

Hakeminen kurssille tapahtuu sähköisellä hakemuslomakkeella Vesikoirat ry:n verkkosivuilla, linkki kaavakkeeseen löytyy etusivulta kun ilmoittautuminen alkaa. Haku alkaa 29.4.2015 klo 20.00 ja päättyy 18.5.2015 klo 24.00.

Kurssin hinta on 50 euroa. Summa hyvitetään kurssin ja tuomarivelvoitteet suorittaneelle takaisin.

Velvoite: kurssin suorittaneet tuomarikokelaat sitoutuvat järjestämään yhdessä kesällä 2015 Vesikoirat ry:n alaisuudessa yhden vesityökokeen yhdessä sopimallaan paikkakunnalla. Lisäksi jokainen kurssin suorittanut sitoutuu järjestämään, toimimaan koetoimitsijana tai tuomarina kahdessa Vesikoirat ry:n vesityökokeessa kolmena kesänä kurssin käytyään vuosien 2015–2018 aikana. Tuomarina tulee toimia vähintään yhdessä kokeessa per kesäkausi.

Kurssin hintaan sisältyy majoitus ja ruokailu. Majoitus tapahtuu 3-6 hengen huoneissa, joten esitäthän hakemuksen yhteydessä mahdolliset majoitustoiveesi.

Kurssiviikonlopun päiväohjelmat julkaistaan tarkempina myöhemmin. Perjantai 3.7. on teoriapäivä. Lauantaina 4.7. tuomarikokelaat arvioivat koirien vesityösuorituksia kouluttajan opastuksella. Sunnuntaina 5.7. tuomarikokelaat arvioivat koirien suorituksia kouluttajan opastuksella ja voivat halutessaan osallistua vesityökoulutukseen oman koiran kanssa. Koiran koulutukseen voi osallistua yhden koiran kanssa.

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan mahdolliset terveydelliset ruokarajoitteet. Aterioilla on aina liha – ja kasvisvaihtoehdot, ja niihin kuuluvat salaatti, juoma, leipä, jälkiruoka ja kahvi. Ilmoittautumisen yhteydessä kannattaa esittää majoittumistoiveita esim. huonetovereiden ja koirien sukupuolen ja lukumäärän suhteen. Koirat ovat tervetulleita, mutta suositellaan turistikoirien lukumäärän pitämistä erittäin maltillisena matkailutilan alueella ja majoittumispaikassa.

Tuomarikurssille valituille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistus koulutuspaikasta ja ohjeet maksun suorittamista varten.