Vuodenvaihteessa nuuskittiin Siilinjärvellä Vesikoirat ry:n nimissä järjestetyissä ykkösluokan yhden osion nosework-kokeissa.

Molempina päivinä mukaan oli ilmoittautunut 30 koirakkoa eli melko jättimäisestä koeviikonlopusta oli kyse. Kokeet olivat viimeiset Nosework Finland -järjestön alla järjestetyt kokeet, nyt, vuoden alusta lähtien, noseworkia harrastetaan virallisesti Kennelliiton alaisuudessa. Nämä kokeet järjestämällä paikalliset vesikoira- ja nosework-aktiivit saivat myös luotua harjoittelualustan vastaaville koetoimitsijoille, jotka pätevöityäkseen tarvitsivat teoriaopetuksen lisäksi myös käytännön harjoittelua. Vesikoirat ry:n jäseniä näistä VKT-harjoittelijoista oli 5.

Kyseessä oli sisäetsintäkokeet eli neljä erillistä sisätilaa etsittävänä kunakin päivänä. Vesikoiria oli molempina päivinä edustettuna mukava määrä ja lauantaina kärkisijoilla nähtiinkin espanjanvesikoira. Mukana viikonlopun aikana nähtiin myös portugalinvesikoiria, näitä on vähemmän nosekokeissa vielä nähtykään.

Vesikoirilla on myös oma epävirallinen nosework-keskustelukanava, johon voi liittyä mukaan. Siellä on jaettu koetuloksia ja kannustettu kanssa nosettelijoita, sekä keskusteltu kaikkia yhdistävästä lajista. Ryhmä löytyy Facebookista nimellä "Vesikoirien nosework-ryhmä".

Kuvia ja tuloksia on nähtävillä Vesikoirat ry:n Facebookissa!